Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De klank van kunst

5 augustus om 09:00 - 9 augustus om 17:00

€84 – €105

 

Wat is het geluid van kunst? Verscholen achter de muren van Z33 / Huis voor Actuele Kunst experimenteren verschillende kunstenaars met geluid; bombastisch luid of muisstil, razendsnel of ontzettend langzaam. Wat doet geluid met jou en welke geluiden kan je zelf maken? Met recorders in de hand zoeken we in het museum en in de stad naar geluiden die ons inspireren. We ontdekken wat kunstenaars gebruiken om geluid te maken, achterhalen de klank van de stad, en dan is het aan ons! We experimenteren met verschillend geluidsmateriaal en bouwen onze eigen geluidsinstallatie, want wij kunnen dat ook!

 

Tijdens ‘De klank van kunst’ ligt de focus op het zintuiglijk prikkelen van het gehoor bij de deelnemers. Ze gaan creatief aan de slag en experimenteren met geluiden. Daarvoor gaan we ook op stap in de stad zelf. Onze begeleiders doorlopen voor deze vakantie zelf een traject via Z33 / Huis voor Actuele Kunst waar ze meer leren over de link tussen geluid en kunst, waarna ze hun kennis en vaardigheden vertalen naar speelse activiteiten voor de deelnemers. Kinderen hebben geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen aan deze vakantie. Ouders die dat wensen, kunnen op voorhand doorgeven of ze ‘s avonds, vanaf 17.30 u.,  mee-eten met de groep. Deze maaltijd wordt verzorgd door Z33 / Huis voor Actuele Kunst.

Op hetzelfde moment, op dezelfde locatie, gaat ook de vakantie ‘Oorwurmen’ door voor kinderen geboren tussen 2010 en 2012. Perfect voor jongere broers en zussen!

’s Ochtends kan je toekomen tussen 8 en 9 u. en ‘s avonds kunnen kinderen opgehaald worden tussen 17 en 17.30 u.

Gegevens

Begin:
5 augustus om 09:00
Einde:
9 augustus om 17:00
Kosten:
€84 – €105
Evenement Categorie:
Inschrijven

Locatie

Z33 / Huis voor Actuele Kunst, Hasselt
Zuivelmarkt 33
Hasselt, Limburg 3500
+ Google Maps
Website:
www.z33.be

Overige informatie

Overnachting?
Nee
Periode
Zomervakantie
Geboortejaar
2007, 2008, 2009
Soort Vakantie
Speels creatieve vakantie, Geluidvakantie, Installatievakantie
Maximum deelnemers
18 (deelnemers worden opgedeeld in kleinere groepen voor activiteiten)
Inbegrepen in prijs
Deelname aan activiteiten
Formule
Doorlopende vakantie, Mee-eten (ouders)