Laden Evenementen

« Alle Evenementen

LABO: “Stadsfotografie” (Paasvakantie, Brussel)

8 april 2021 om 19:00 - 11 april 2021 om 16:00

€95 – €140

Een Stad heeft een ziel en een karakter. Hoe harder je opgeslorpen wordt door een bepaalde stad, hoe meer je de eigenheid van deze plaats gaat voelen en beleven. Je ontdekt langzaam maar zeker welke verhalen er achter gevels schuil gaan, welk verleden sommige plaatsen met zich meedragen en welke plaatsen de Stad liever verborgen uit. Voor LABO “Stadsfotografie” zoeken we actief deze onderdompeling op en proberen we de Stad aan te voelen en te capteren op beeld. 

We zoeken de dagdagelijkse actie op en bekijken het dagdagelijkse stadsleven door de lens van onze camera. We gaan op zoek naar plaatsen waar de laatste 15 jaar niemand nog een voet heeft binnen gezet. We gaan in ontmoeting met alledaagse mensen die een bijzondere verhaal meedragen en leggen deze vast op de gevoelige plaat. Bijgestaan door een specialist die ons voorziet van de nodige fotografie-kennis brengen we de stad in Beeld.

 

LABO?

Voor een LABO-formule zoekt Koning Kevin bewust het experiment op. We gaan aan de slag binnen een bepaald discipline (die gangbaar is in het jeugdwerk) en zoeken hierin de vernieuwing op. 

De eerste dagen van het LABO vinden er gerichte experiment-sessies plaats die de deelnemers de kans bieden om alle deelaspecten van het thema te verkennen. Het LABO eindigt met een groots opgezet totaal-experiment dat vertrekt vanuit de eigen goesting: dit kan een zelfgemaakte (kunstzinnige) creatie zijn, een grootse spel-impuls in het straatbeeld, een nieuwe digitale tool…

Elk LABO wordt begeleid door een professionele begeleider met ervaring binnen het domein.

 

VOOR WIE?

Voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt graag nog een op eigen niveau wordt uitgedaagd.

Voor een LABO-formule wordt er steeds op het niveau van de deelnemers gewerkt en heb je dus geen specifieke voorkennis nodig om te kunnen deelnemen. Wel een open een frisse blike en goesting om jezelf uit te dagen.

Het materiaal dat nodig is voor deze cursus (o.a. camera’s en toebehoren) wordt door Koning Kevin voorzien.

Volg hier het Facebookevent!

 

Gegevens

Begin:
8 april 2021 om 19:00
Einde:
11 april 2021 om 16:00
Kosten:
€95 – €140
Evenement Categorie:
Inschrijven

Overige informatie

Overnachting?
Ja
Inhoud
Speelse Kunsteducatie
Met attest?
Nee
Periode
Paasvakantie
Maximum deelnemers
15
Nog vrije plaatsen?
Ja
Locatie
Jess Sleep in, Werkhuizenstraat 3, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Welk soort vorming?
LABO