Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Upgrade: “Online Gaming – Inspiratiebron voor het jeugdwerk”

16 oktober om 19:00 - 21:30

€10

De business van online gaming is doorheen de jaren gigantisch gegroeid en bereikt een breed publiek van kinderen en jongeren van alle leeftijden. Naast de mooie graphics, maken veel van deze online games ook gebruik van interessante spelmechanismen, inzichten in spelersprofielen en spelevenwicht. Deze zorgen ervoor dat elke gamer geprikkeld en uitgedaagd wordt op zijn eigen niveau en de game blijft spelen.

Over deze inzichten zijn vele opleidingen ontwikkeld en boeken geschreven die de makers van online games heel wat handvaten aanreiken. Maar ook jeugdwerkers kunnen hier veel van leren en de technieken toepassen op (real life) spelen . Enkele medewerkers van Koning Kevin hebben hier hun tanden in gezet en zijn klaar om deze inzichten met jullie te delen, en vooral ook… jullie dit zelf te laten ervaren.

WAT?

Tijdens de Upgrade “Online Gaming – Inspiratiebron voor het jeugdwerk” verdiepen we ons in inzichten rond spel die actueel zijn in de gamingindustrie. We spelen eerst zelf enkele spelen waarin interessante inzichten actief worden toegepast. Nadien maken we samen met de groep een analyse van hun spelgedrag en de spelmechanismen die hiervoor aan de basis liggen. We reiken enkele vernieuwende kaders aan die toepasbaar zijn voor elke jeugdwerkorganisatie. Zo willen we jeugdwerkers in staat stellen om een bredere kijk te ontwikkelen en zelf nieuwe (real life) spelen binnen hun werking te bedenken. 

UPGRADE?
Een UPGRADE is een vormingsmoment van enkele uren waarin we jou (als begeleider van kinderen en jongeren) willen versterken. Een ge-upgrade begeleider dus. 

Bij elke UPGRADE gaan we samen aan de slag rond een bepaald thema. Dit met als doel je te inspireren, te laten groeien of gewoon je kennis nog eens bij te schaven. Alles gebeurt onder begeleiding van instructeurs met ervaring binnen het thema. Zij gaan op een zeer interactieve manier te werk, waarbij je vooral zelf aan de slag zal gaan.

UPGRADE staat open voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt én interesse heeft in het thema. Onze UPGRADES zijn bijzonder interessant voor animatoren, maar je hoeft geen animatorcursus te hebben gevolgd of ervaring kunnen voorleggen om deel te nemen. 

Volg hier het Facebookevent!

Gegevens

Datum:
16 oktober
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Inschrijven

Locatie

Leuven – jeugdcentrum Vleugel F
Brusselsestraat 61A
Leuven, 3000 België

Overige informatie

Overnachting?
Nee
Inhoud
Spel
Met attest?
Nee
Geboortejaar
1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005
Maximum deelnemers
15
Nog vrije plaatsen?
Ja