Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Weekendvorming Drama-methodieken

28 februari om 19:00 - 1 maart om 14:00

€ 60 – € 80

‘All the world is a stage. And all the men and women merely players: They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts…’

W. Shakespeare – As You Like It, act 2

Shakespeare vergelijkt de wereld met een podium en het leven met een toneelstuk. Elke dag vertalen we onze emoties in woorden, mime en stem in omgang met de ander & de wereld. Drama is dus meer aanwezig in ons leven dan we soms beseffen.

Er zijn heel wat werkvormen binnen drama die je als begeleider kan hanteren wanneer je met kinderen en jongeren aan de slag gaat.

Vind jij het interessant hoe sociale interacties tot stand komen? Zowel op als naast een spelvloer? Hoe is een speldynamiek opgebouwd tussen kinderen en jongeren? Hoe kan je verschillende rollen en type mensen leren herkennen in een groepscontext? Hoe kan je kinderen en jongeren creatief en sociaal laten groeien in verschillende (speelse) contexten? En hoe kan je daarvoor dramatechnieken inzetten? Dat verkennen we allemaal tijdens onze weekendvorming dramamethodieken!

De theaterwereld biedt een breed scala aan methoden om (non)-verbale communicatievaardigheden te stimuleren. Dit weekend leer je niet improviseren of acteren, maar we gaan wel via improvisatie, rollenspellen, storytelling, interactiedrama, transformaties, … aan de slag. We verbinden het leven en drama om te kunnen inzetten op een persoons – en groepsgerichte aanpak naar kinderen en jongeren toe.

Dit weekend ga je ervaringsgericht aan de slag. Geen droge theorie, maar zelf veel spelen!

Je kan dit weekend beschouwen als een eerste stap voor iedereen die graag meer met drama werkt tijdens het begeleiden van kinderen en jongeren! Je hoeft geen acteerervaring te hebben om deel te nemen aan dit cursusweekend. Gewoon veel goesting om te spelen maar weet wel: ‘All drama must remain on stage’!

Volg ook ons Facebookevent!

Gegevens

Begin:
28 februari om 19:00
Einde:
1 maart om 14:00
Kosten:
€ 60 – € 80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Inschrijven

Locatie

Antwerpen – Scoutshuis
Wilrijkstraat 45
Antwerpen, 2140 België

Overige informatie

Inhoud
Speelse Kunsteducatie, Begeleiderhouding
Met attest?
Nee
Maximum deelnemers
20