Zomerboost

Deze zomer kan je via Koning Kevin een Zomerboost bestellen. Je kan één van onze ervaren instructeurs inhuren om jouw (hoofd)animatorenteam te helpen bij de voorbereiding van een vakantie of te ondersteunen tijdens een activiteit.

Onze instructeurs geven doorheen het jaar de cursus tot (hoofd)animator. Ze kunnen helpen tijdens een voorbereidingsmoment of tijdens jouw kamp of speelpleinweek door te  observeren en/of te ondersteunen. Zo staan jouw animatoren sterker in hun schoenen, groeien ze al doende als jeugdwerker en keren ze terug met een rugzak die rijker gevuld is. Kortom: ze krijgen een Zomerboost!

Door in te zetten op coaching ter plaatse willen we de voorbereidings- en begeleidingsmomenten efficiënter en kwaliteitsvoller laten verlopen. Hierdoor ontlasten we bovendien de dagelijkse taken van jullie (hoofd)animatoren.

.

Waarvoor kan ik een zomerboost coach inschakelen?
.

Zomerboost biedt vorming op maat aan. Sta je met jouw organisatie of initiatief voor een bepaalde uitdaging? Of ontbreekt er nog een bepaalde expertise of ervaring binnen jouw team? Neem dan contact op met je vraag en wij zoeken de coach die bij jou past. Ter inspiratie geven we wel al enkele situaties mee waarvoor je perfect een beroep kan doen op een zomerboost:

    • Voorbereiding van een spel: hoe verzint men toch die gekke en originele activiteiten? Hoe voorzie je jouw spel van een portie magistrale inkleding? Heb je aan alles gedacht? Is je spel waterdicht? En vooral: hoe begin je eraan? Wij faciliteren het maken van een spel en helpen je alle obstakels die erbij horen te overwinnen!
    • Spelen op maat van een bepaalde leeftijd: welke spelen passen bij welke leeftijd? We duiken samen met jullie de ontwikkelingspsychologie in en geven handvatten mee om je spelen meer op maat van je leeftijdsgroep te maken.
    • Observeren en ondersteunen tijdens activiteiten: kan de begeleidersploeg hands-on feedback & ondersteuning gebruiken? Onze instructeurs draaien één of meerdere dagen mee in jullie werking. Samen gaan we op zoek naar groeimogelijkheden.
    • Stagebegeleiding: hebben jullie stagiair-(hoofd)animatoren meedraaien in jullie werking? Willen jullie hen graag extra ondersteuning aanbieden?
    • Feedbackmoment: zo veel leermomenten om ons heen, de hele zomer lang! Is het soms moeilijk om deze momenten als leermomenten te grijpen? Wij ondersteunen jullie in het geven van feedback en geven hierbij de nodige handvaten mee.

.

De expertise van ons team
.

Koning Kevin is een erkende vormingsorganisatie die andere jeugdwerkinstanties ondersteunt bij het organiseren van hun eerstelijnswerking (vakanties/kampen/speelpleinen). We organiseren jaarlijks verschillende basiscursussen tot animator, hoofdanimator of instructeur met attest van de Vlaamse overheid. Daarnaast hebben we ook een aanbod vormingen op aanvraag voor verenigingen in het jeugdwerk. Onze expertise ligt in het uitwerken en uitvoeren van vernieuwende spel- en creatieve activiteiten, het ontwikkelen van een volledige en pedagogisch onderbouwde begeleidershouding en het hanteren van groepsdynamische methodieken. Alle instructeurs van het Zomerboost project hebben een attest als instructeur behaald en geven regelmatig vormingen en cursussen van Koning Kevin. Ze deden eerder ook al pakken ervaring op als animator tijdens jongerenvakanties en/of speelpleinen.

.

Praktische info
.

Een Zomerboost kost € 180*, exclusief vervoerskosten. Als de nood groot is, kunnen we ook bijkomende coaches voorzien met een meerprijs van 50 euro per coach. Hoeveel coaches aangewezen zijn, kunnen we bespreken na jouw aanvraag. Is de kostprijs een drempel voor jullie organisatie, contacteer ons zeker. Dan kijken we wat er mogelijk is. Verschillende gemeentes bieden jeugdwerkorganisaties kortingen of subsidies voor vorming. Informeer bij je jeugddienst. Vervoersonkosten worden berekend vanaf Heiberg in Kessel-Lo, bij Leuven aan 0,35euro/kilometer.

*Prijzen zijn geldig tot 31 december 2019.

.

Vraag je graag een zomerboost aan? Stuur een mailtje naar vormingopaanvraag@koningkevin.be.