Corona

Het coronavirus maakt mensen niet alleen heel erg ziek, het heeft ook een grote impact op oa. de werking van Koning Kevin vzw. Voor iedereen die zich inschreef op één van onze vakanties of cursussen, maar ook voor bijvoorbeeld al onze vrijwilligers die al die activiteiten nu voorbereiden, willen we graag zo goed mogelijk communiceren wat nu wel en niet mogelijk is deze zomer. We houden jullie op de hoogte via e-mails en posten op deze pagina updates over de maatregelen die we moeten nemen.

Maar we willen je daarnaast ook helpen met speelse bezigheden voor jouw kinderen zolang we allemaal in ons kot moeten blijven. Bekijk dus zeker ook de activiteiten die we gratis aanbieden of het boekje dat je kan downloaden.

En blijf in je kot.

We wensen jullie allemaal een goede gezondheid toe namens het hele Koning Kevin team.

Update 22 mei Coronamaatregelen

Vakanties en cursussen gaan door deze zomer 

Kinder- en jongerenvakanties en cursussen met maximaal 50 deelnemers mogen doorgaan deze zomer, maar niet verder dan 150km buiten de landsgrenzen. Dat heeft de nationale veiligheidsraad vandaag bekend gemaakt. Uiteraard zijn er ook extra regels van kracht die we moeten naleven. We vragen daarom enkele dagen tijd waarop onze medewerkers met alle partnerlocaties kunnen bekijken hoe we de activiteiten op een veilige manier kunnen organiseren. 

e-mail met meer informatie volgt

Ten laatste op vrijdag 29 mei krijgen alle ingeschreven deelnemers via mail duidelijke informatie over de vakantie of cursus waar ze voor zijn ingeschreven. Ook wie zich had ingeschreven op een vakantie die met zekerheid niet kunnen doorgaan, zoals vakanties in het buitenland, krijgt van ons een e-mail met info over de verdere afhandeling. 

We begrijpen dat dit jammer nieuws is voor alle jongeren die via Koning Kevin deze zomer naar Berlijn of Scandinavië zouden reizen. Deze vakanties kunnen niet doorgaan, want de afstand is groter dan 150km. Ons team werkt aan een alternatieve jongerenvakantie  waar je wel nog aan kan deelnemen. Meer informatie daarover volgt in de e-mail.

Vormingen op Aanvraag

Onze afdeling Vormingen op Aanvraag is nog steeds actief en heeft de voorbije weken al enkele vormingen online gegeven. Wil je met jouw organisatie een online vorming aanvragen? Neem dan contact op met vormingopaanvraag@koningkevin.be.

Nog vragen?

Neem gerust contact op! Mailen kan naar info@koningkevin.be. Via telefoon zijn we bereikbaar op 016 350 550 op maandag, woensdag en donderdag van 10:00u tot 16:00u en op vrijdag van 10:00u tot 18:00u

Hier lees je het laatste nieuws of updates over alle maatregelen die we moeten nemen vanwege het coronavirus. Je kan je trouwens nog altijd inschrijven voor cursussen en vakanties deze zomer! 

Doe thuis zelf jouw Koning Kevin activiteit

Een echte vakantieactiviteit bij jou thuis

Ook in tijden van corona wil Koning Kevin vzw blijven inspireren en spel stimuleren. Daarom delen we deze 5 uitgebreide activiteiten waarmee je thuis zelf op een speels-creatieve manier met je kinderen aan de slag kan rond beeld, dans, muziek, drama of media.

Voor elke activiteit hebben we een infofiche gemaakt waarin je stap-voor-stap de instructies krijgt die je nodig hebt. Je kan ze downloaden via deze linkjes. De bedoeling is vooral dat het ook jouw leuke activiteit is! Doe het dus zeker op jouw eigen manier.

  • De muziekbibliotheek (Muziek, 4-9 jaar). Bij deze activiteit verkennen we klanken en ons eigen stemgebruik.
  • Knuffeltheater (Drama, 4-9 jaar). Bij deze activiteit draait alles om inleving en taalvaardigheid.
  • Dieren van papier (Beeld, 6-9 jaar). Bij deze activiteit maken we nieuwe beelden en werken we rond compositie.
  • Kennismaking met stop-motion klei-animatie (Media, 9-12 jaar). Bij deze activiteit verkennen we stop-motion-video en werken we rond compositie.
  • Schurken & Superhelden (Beweging, 9-12 jaar). Bij deze activiteit leren we gebruik maken van ruimte en stimuleren we bewegingsplezier.

Kleine activiteiten op onze Facebookpagina

Zoek je gewoon een leuke activiteit om snel even tussendoor met de kinderen te doen? Bezoek dan zeker onze Facebookpagina. Daar posten we dagelijks een nieuwe tip.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen of suggesties voor activiteiten? Of wil je het resultaat van jouw creativiteit even delen? Alle input is welkom! Stuur een mailtje naar info@koningkevin.be of contacteer ons via onze sociale media. Veel plezier!

Hier vind je gratis informatie en inspiratie voor als je thuis zelf activiteiten met de kinderen wil organiseren.

Illustreer jouw eigen monsterboekje!

Mijn Monsterboekje

Mijn Monsterboekje is een boek dat prenten zoekt. Volg het verhaal en maak er jouw eigen versie van met mooie tekeningen Je kan het boekje hier  downloaden

Kinderen die graag kleuren of tekenen moeten zeker hun tanden eens zetten in Mijn Monsterboekje!