Corona

We zijn zeer blij dat de vakantiekampen en cursussen deze zomer doorgaan en staan te springen om eraan te beginnen. Wel zal de zomer er iets anders uitzien dan we gewoon zijn en zullen er enkele maatregelen van kracht zijn. 

Voor iedereen die zich inschreef op één van onze vakanties of cursussen, maar ook voor bijvoorbeeld al onze vrijwilligers die al die activiteiten nu voorbereiden, willen we graag zo goed mogelijk communiceren wat nu wel en niet mogelijk is deze zomer en hoe we de zomer vorm geven. We houden jullie op de hoogte via e-mails en posten op deze pagina updates over de maatregelen die we nemen.

Daarnaast willen we ook helpen met speelse bezigheden voor jouw kinderen zolang we allemaal iets meer thuis moeten blijven. Bekijk dus zeker ook de activiteiten die we gratis aanbieden of het boekje dat je kan downloaden.

 

Wat is er anders deze zomer?

Voor de vakantie of cursus

We willen graag zoveel mogelijk kinderen en jongeren een onvergetelijke ervaring bezorgen op initiatief.
Als ouder vragen wij je op voorhand rekening te houden met: 

  • Was jouw kind ziek tot 5 dagen voor de start van het initiatief? Bij ziekte (of het vertonen van symptomen) kan jouw kind jammer genoeg niet deelnemen. Deze regel geldt ook voor begeleiders van het initiatief. Een medisch attest van de behandelende arts zal een kosteloze annulering mogelijk maken.
  • Behoort jouw kind tot een risicogroep? Jouw kind kan deelnemen indien u als ouder hiervoor toestemming geeft. Bij twijfel vraag je toestemming van de huisarts. (Een oplijsting van risicogroepen vind je hier terug)
  • Wanneer de deelnemer ziek wordt op de vakantie – en/of er een vermoeden van COVID-19 is – het de taak van de ouders is om de deelnemer te komen afhalen van de vakantie en zo snel mogelijk naar de huisdokter te gaan. Zorg er dus voor dat er tijdens de vakantie iemand beschikbaar is om in geval van nood de deelnemer te komen halen.

Een maand op voorhand krijgt u van ons een praktische brief over de vakantie of cursus. In deze brief vragen we ook om zorgvuldig een medische fiche in te vullen. De begeleiders houden voor, tijdens en na de initiatief de gegevens van alle deelnemers bij, dit in het kader van een mogelijke besmetting.

Standaard worden er aanwezigheidslijsten bijgehouden op elk initiatief. Dit systeem zal deze zomer strik gebruikt worden, om alle aanwezigen (en uitzonderlijke externe contacten) te registreren. Blijkt dat iemand besmet is met corona, tijdens of na het initiatief? Alle documentatie wordt gebruikt om te kijken wie gecontacteerd moet worden in functie van een mogelijke besmetting.

Onthaal en afsluit deelnemers

Het onthaal van de deelnemers zal dit jaar lichtjes anders verlopen. Om een grote toeloop te vermijden wordt het aankomstuur met een half uur vervroegd én verlaat. (Bijvoorbeeld: het initiatief start om 11u00, dan kan je toekomen tussen 10u30 en 11u30). Bij het brengen en afhalen van vragen we dat ouders en kinderen ouder dan 12 jaar een mondmasker dragen. 

Bij Koning Kevin nemen we op deze onthaal- en afsluitmomenten graag de tijd om deelnemers en ouders rustig te laten toekomen, samen de locatie te verkennen, al een korte activiteit met de begeleiders te doen,…  Dit jaar zullen deze momenten echter in tijd beperkt worden en vragen we aan ouders om na het afzetten/ophalen (en aanmelden) van de deelnemer zo snel mogelijk weer te vertrekken. Onze begeleiders zullen extra voorbereid zijn om de deelnemers te verwelkomen, op te vangen en hen (op hun eigen tempo) in het initiatief te laten stappen.

Tijdens de vakantie of cursus

Dit jaar worden groepen verdeeld in bubbels van maximum 50 personen (inclusief begeleiders). Binnen een bubbel is contact met elkaar mogelijk, moet je geen afstand houden en geen mondmasker gebruiken. Bij Koning Kevin gaan vakantiekampen en cursussen standaard door in kleine groepen, waardoor we op dit vlak geen aanpassingen aan de formule moeten doen.

Wel vragen we aan elke deelnemer ouder dan 12 jaar om minimum 3 mondmaskers mee te nemen in de bagage. Hoewel contact met mensen van buiten de bubbel absoluut vermeden zal worden, is dit nooit volledig uit te sluiten (bv. doktersbezoek). 

Er zal dit jaar ook extra aandacht zijn voor hygiëne. Zo is er op elk initiatief een hygiëne-pakket met materiaal zoals ontsmettingsmiddel, zeep en plastieken handschoenen. Begeleiders kijken er op toe dat de handen regelmatig gewassen worden. 

Alle activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden, fysieke contact-spelen worden vermeden en er zal extra aandacht zijn voor het  verluchten en poetsen van de gebouwen. 

Wat als je/jouw kind ziek wordt?

Koning Kevin voorziet een permanentiesysteem voor elk initiatief wanneer iemand ziek wordt. De locatie van de vakantie voorziet een plek waarin deelnemers die mogelijks besmet zijn in afzondering kunnen zitten tot ze (door de ouders) worden opgehaald.

Van zodra één deelnemer of begeleider positief test op COVID-19, zal het vakantiekamp worden stopgezet en moet iedereen naar huis en enkele dagen in quarantaine. De kans dat dit gebeurd is klein en we hopen natuurlijk dat dit niet zal gebeuren, maar uitsluiten kunnen we dit helaas niet.

 

Annulering en aanpassing van vakantiekampen

 

Omwille van de maatregelen en de veiligheid van de deelnemers kan niet elk vakantie dit jaar doorgaan zoal oorspronkelijk gepland. Wel hebben we met de nodige creatief en goesting deze vakantieformules aangepast of een alternatieve vakantie uitgewerkt.

(Rond)trekvakantie waarbij we met een groep het land doortrekken kunnen dit jaar niet. Dit omwille van het te groot risico om in contact te komen met externe. Voor al deze vakanties is er een vaste locatie geboekt waar de groep heel de week zal verblijven. De activiteiten vertrekken nog steeds van het oorspronkelijke thema van de (rond)trekvakantie.

Vakanties in het buitenland waarvan de locatie meer dan 150km buiten de landsgrenzen ligt kunnen niet deze zomer. Voor de buitenlandse vakanties is er steeds een alternatieve vakantie uitgewerkt die doorgaan in het binnenland of net over de grens.

Vakanties die doorgingen in een woonzorgcentrum en waarbij de kinderen nauw in contact kwamen met de bejaarde bewoners kunnen uiteraard ook niet dit jaar. Voor deze vakanties is er een alternatieve locatie gevonden en zullen de begeleiders hun theatertalent bovenhalen en in de rol van WZC-bewoner kruipen

Tot slot zijn er ook nog enkele vakantie waarvan de locaties niet geschikt waren om de nodige veiligheidsmaatregelen te waarborgen. Deze vakanties gaan door op een andere locatie.

Al deze aanpassingen zijn doorgevoerd op onze website. Een overzicht van de vakantiekampen vind je hier terug. De informatie die je bij elke vakantie terugvindt is reeds aangepast en actueel.

 

Kan ik nog inschrijven voor deze zomer?

 

Een deel van onze vakanties en cursussen zijn reeds volzet. Maar op heel wat initiatieven zijn er nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven kan dus zeker nog. Wees er wel snel bij, want we merken dat de inschrijvingen snel binnenkomen deze periode.

 

Vorming op Aanvraag

 

Onze afdeling Vormingen op Aanvraag is nog steeds actief en heeft de voorbije weken al enkele vormingen online gegeven.

We werkten enkele vormingen uit die je werking specifiek ondersteunen bij het vergaderen op afstand of het ontwikkelen en begeleiden van online activiteiten. Daarnaast bekijken we ook graag hoe we de andere vormingen uit ons aanbod ook kunnen  omvormen naar een online vorming zodat je deze alsnog kan volgen met je werking.

Wil je met jouw organisatie een online vorming aanvragen? Graag meer info over een bepaalde vorming? Neem dan contact op met vormingopaanvraag@koningkevin.be.

Het volledige aanbod vormingen vind je hier terug.

 

Doe thuis zelf jouw Koning Kevin activiteit

Een echte vakantieactiviteit bij jou thuis

Ook in tijden van corona wil Koning Kevin vzw blijven inspireren en spel stimuleren. Daarom delen we deze 5 uitgebreide activiteiten waarmee je thuis zelf op een speels-creatieve manier met je kinderen aan de slag kan rond beeld, dans, muziek, drama of media.

Voor elke activiteit hebben we een infofiche gemaakt waarin je stap-voor-stap de instructies krijgt die je nodig hebt. Je kan ze downloaden via deze linkjes. De bedoeling is vooral dat het ook jouw leuke activiteit is! Doe het dus zeker op jouw eigen manier.

  • De muziekbibliotheek (Muziek, 4-9 jaar). Bij deze activiteit verkennen we klanken en ons eigen stemgebruik.
  • Knuffeltheater (Drama, 4-9 jaar). Bij deze activiteit draait alles om inleving en taalvaardigheid.
  • Dieren van papier (Beeld, 6-9 jaar). Bij deze activiteit maken we nieuwe beelden en werken we rond compositie.
  • Kennismaking met stop-motion klei-animatie (Media, 9-12 jaar). Bij deze activiteit verkennen we stop-motion-video en werken we rond compositie.
  • Schurken & Superhelden (Beweging, 9-12 jaar). Bij deze activiteit leren we gebruik maken van ruimte en stimuleren we bewegingsplezier.

Kleine activiteiten op onze Facebookpagina

Zoek je gewoon een leuke activiteit om snel even tussendoor met de kinderen te doen? Bezoek dan zeker onze Facebookpagina. Daar posten we dagelijks een nieuwe tip.

Heb je zelf nog leuke aanvullingen of suggesties voor activiteiten? Of wil je het resultaat van jouw creativiteit even delen? Alle input is welkom! Stuur een mailtje naar info@koningkevin.be of contacteer ons via onze sociale media. Veel plezier!

 

Illustreer jouw eigen monsterboekje!

Mijn Monsterboekje

Mijn Monsterboekje is een boek dat prenten zoekt. Volg het verhaal en maak er jouw eigen versie van met mooie tekeningen Je kan het boekje hier  downloaden

 

Nog vragen?

 

Neem gerust contact op! Mailen kan naar info@koningkevin.be. Via telefoon zijn we bereikbaar op 016 350 550 op maandag, woensdag en donderdag van 10:00u tot 16:00u en op vrijdag van 10:00u tot 18:00u