Praktische info

Prijzen en betalingen

Wat is inbegrepen in de prijs?

In de prijs van een vakantie is alles inbegrepen: het verblijf, de maaltijden, deelname aan de geplande activiteiten, kwalitatieve begeleiding van geattesteerde animatoren, het vervoer tijdens een vakantie (bijvoorbeeld bij een trekvakantie) en een verzekering van lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid (let op: schade aan eigen materiaal en diefstal zijn niet verzekerd). Enkel het vervoer van en naar het start- en eindpunt van de vakantie voorzie je zelf.

Hoeveel moet je betalen?

De totale kostprijs is vooral afhankelijk van de reële kosten van elke vakantie: locatie -en verblijfskosten, materiaalkosten, vrijwilligersvergoedingen, vervoerskosten, enzovoort, …

Op de standaardprijs die je voor de vakantie betaalt, kan je zelf bepalen of je een korting toepast of iets extra geeft. 

Je mag dus (deels) zelf kiezen welk bedrag je betaalt. De standaardprijs dekt de vaste kosten die Koning Kevin sowieso maakt voor een vakantie (voornamelijk locatie en eten). De maximumprijs (+15%) bevat ook onze werkingskosten (materiaal, transport, onkosten vrijwilligers…) en zorgt ervoor dat we dit prijzensysteem kunnen hanteren.
Met dit solidair prijzensysteem wil Koning Kevin aandacht schenken aan de diversiteit in de maatschappij en streven naar gelijke kansen voor ieder kind en jongere. We hopen dat mensen die het nodig hebben gebruik maken van deze mogelijkheid tot korting.

Betalen in schijven

Betaal je de vakantie liever in schijven? Neem contact op met ons secretariaat om een regeling af te spreken. Vooraf gemaakte afspraken zijn nodig voor onze boekhouding. Samen proberen we een oplossing te zoeken voor elke drempel.

Het secretariaat is te bereiken via het contactformulier op deze website, het mailadres [email protected] of via telefoon op 016 350 550.

Verminderde inschrijfprijs

Vroegboekactie

Schrijf je in tussen 6 december 2023 en 31 januari 2024 voor een vakantie in de zomermaanden en ontvang 5 % korting, berekend op de gekozen prijs.
Bijvoorbeeld: voor een vakantie waar je € 200 voor betaalt, geeft deze actie recht op een korting van € 10, je betaalt dus slechts € 190.

Recht op verminderd tarief

 • Iedereen verdient vakantie
  Iedereen Verdient Vakantie is er voor mensen, wonend in Vlaanderen of Brussel, die om financiële redenen of wegens bijzondere moeilijkheden niet op vakantie of daguitstap kunnen. Bijvoorbeeld mensen met een laag inkomen, met een verhoogde tegemoetkoming, in schuldbemiddeling,… Koning Kevin voorziet elk jaar een aantal vakantieplaatsen aan een sterk verminderde prijs. Deze inschrijvingen worden niet behandeld door Koning Kevin zelf, maar door Iedereen Verdient Vakantie van Toerisme Vlaanderen. Om te weten of je voldoet aan de voorwaarden voor een prijsvermindering, kun je bellen naar het gratis nummer 1700 of een kijkje nemen op www.iedereenverdientvakantie.be.
  Enkele OCMW’s werken ook actief samen met Iedereen Verdient Vakantie. Vraag bij jouw OCMW na of je van deze voordelen gebruik kan maken.
 • Uitpas Leuven / Uitpas Gent / Uitpas Mechelen / Uitpas Lier
  Indien je lid bent van Uitpas Leuven, Uitpas Gent, Uitpas Mechelen of Uitpas lier en recht hebt op verminderd tarief, heb je recht op 80% korting.
  Het verminderd tarief wordt niet automatisch verrekend. Dit gebeurt indien de inschrijver tijdens het inschrijvingsproces de partner aanduidt en tegelijk het Uitpas nummer ingeeft. Na controle bij Uitpas Leuven, Uitpas Gent of Uitpas Mechelen, zal de korting toegepast worden.

Onze kortingspartners

Je kan genieten van 10% korting op de gekozen prijs als je

 • een Lerarenkaart hebt
 • een Pluspas hebt
 • lid bent van Samenaankoop KU Leuven
 • federale ambtenaar bent via Benefits at Work
 • lid bent van Pleegzorg Vlaanderen

Meer info vind je terug in deel 4. van onze algemene voorwaarden.

Fiscaal Voordeel

Voor kinderen tot en met 11 jaar krijg je na de vakantie een fiscaal attest waarmee je een deel van het inschrijvingsgeld kunt aftrekken van je personenbelasting.

Combinatie van kortingen

Verschillende kortingsacties combineren is niet mogelijk (bv. vroegboekkorting én de korting via een kortingspartner). Wel is het mogelijk om met verschillende verminderingen de vakantie een stuk goedkoper te maken.
VOORBEELD:

Op een vakantie van 6 dagen, waarvoor je € 200 betaalt, geeft de actie van één van de kortingspartners recht op een korting van € 20. Dat betekent dat je slechts € 180 betaalt.

Daarnaast kan je een fiscaal attest inbrengen (voor kinderen t.e.m. 11 jaar) dat per dag 30% van maximum € 11,20 terugbetaalt. Dat betekent dus 6 x (ongeveer) € 3 = € 18

Verder kan je via jouw mutualiteit een aanvraag indienen tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld, waarmee je gemiddeld € 20 terugkrijgt.

Als we deze twee optellen, krijg je nog eens € 38 terug.

€ 180 – € 38 = € 142

In totaal betaal je slechts € 142 voor deze vakantie (die normaal € 200 kost).

Inschrijven

Om je in te schrijven, klik je op de vakantie van jouw keuze. Op de pagina van je keuzevakantie staat de link naar het inschrijvingsformulier. Om de inschrijving te doen, moet je meerderjarig zijn. Na het invullen van de gevraagde gegevens krijg je een automatische bevestigingsmail met het bericht dat we je inschrijving goed hebben ontvangen. Als je ten laatste 24 uur na je inschrijving deze bevestigingsmail nog niet hebt gekregen, neem dan zeker even contact op met ons secretariaat.
On inschrijvingssysteem laat het niet toe om verschillende deelnemers van 1 account samen in te schrijven.

Na het verwerken van je inschrijving mailen we je de verdere informatie over je betaling.

Een aantal weken voor je vakantie krijg je ook nog een mail met praktische afspraken, specifiek voor elke vakantie.

Beschik je niet over een computer of ontvang je onze informatie liever per post? Op onze contactpagina vind je alle informatie over hoe je ons kan bereiken en op welke uren ons secretariaat open is. We willen dat onze vakanties voor iedereen toegankelijk zijn en trachten voor elke drempel een oplossing te vinden.

Annulatieregeling

De annulatieregeling is onderdeel van de algemene voorwaarden van Koning Kevin. Deze vind je terug op deze pagina.

Inschrijven voor een initiatief betekent dat je kennis hebt genomen van de algemene voorwaarden en dat je hiermee instemt. Bij je online inschrijving wordt er daarom gevraagd om dit te bevestigen door middel van een vinkje.

Op de vakantie

Vroeger naar huis

Wanneer je deelneemt aan een vakantie, wordt er verwacht dat je gedurende heel het initiatief aanwezig bent. Zo blijft het leuk voor jouw kind/jezelf als deelnemer, voor de begeleiders en voor de koks. Dit is bevorderend voor de ontwikkeling van het kind, alsook voor het groepsproces alsook voor de veiligheid van deelnemers en huiselijkheid op de vakantie.

Indien je door medische redenen naar huis moet, houden we hier zeker rekening mee.

Wat neem ik mee?

Ten laatste een tweetal weken voor vertrek krijg je een praktische brief. Hierin staat in detail wat je best meebrengt. Afhankelijk van het type van de vakantie (met of zonder overnachting, vaste locatie of trekvakantie).

Heb je niet alles (matje, slaapzak, …)? Dan zoeken wij graag mee naar een oplossing, contacteer het secretariaat via [email protected] of 016 350 550.

Kan ik met mijn vrienden op de kamer?

Leuk dat je vrienden meekomen! Bij je inschrijving kan je aangeven bij wie je op de kamer wilt liggen, de begeleiders houden hier rekening mee zolang de accommodatie het toelaat.

Maaltijden op internaatsvakantie

In het kader van duurzaamheid serveren we bij Koning Kevin vegetarische maaltijden. Eet je graag een stukje vlees? Dan kan je dit laten weten bij je inschrijving.

Bereiken van de begeleiders en foto’s op sociale media

We begrijpen dat het spannend is om je kind af te zetten op een vakantiekamp aan een nieuwe groep begeleiders.  Bij Koning Kevin willen we graag een veilige, verantwoordelijke, speelse en open omgeving creëren. We stimuleren iedereen om met elkaar in gesprek te gaan, om elkaar te vertrouwen en samen opzoek te gaan naar werkbare oplossingen voor zorgen en noden die er heersen.

We vinden het belangrijk dat je je kind met een gerust hart bij ons kunt afzetten. We zetten onder andere in op een gezellig onthaalmoment waar je de begeleiders kunt leren kennen. De coördinator van elke vakantie krijgt ook telkens een gsm mee, zo is er ten alle tijden communicatie mogelijk. Moest er iets gebeuren, zal jij altijd de eerste zijn die we op de hoogte stellen en houden.

Onze begeleiders geven elke week opnieuw het beste van zichzelf en willen jouw kind de best mogelijke week bezorgen. We geven graag mee dat het voor onze begeleiders geen prioriteit is om over de vakantie te communiceren via sociale media. De focus van de begeleiders ligt bij de zorg en fijne beleving van de kinderen en jongeren en hier zijn de intense dagen op een vakantie al zeer snel mee gevuld.

Heb je vragen hierover of voel je de nood aan meer contact doorheen de week? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden. Stuur ons op voorhand een mailtje, bel gerust even of trek even aan de mouw van de coördinator van de vakantie.

In de praktische brief krijg je het nummer van de coördinator mee. Hierop kan je terecht met je dringende vragen vanaf de dag voor aanvang van het initiatief. Gelieve hier enkel gebruik van te maken indien echt nodig, want onze begeleiders brengen het liefst zo veel mogelijk tijd door met de deelnemers.

Kaartjes sturen en ontvangen

In de praktische brief krijg je het adres van het verblijf mee om kaartjes of brieven naartoe te sturen. Daarnaast kunnen deelnemers ook kaartjes sturen vanop de vakantie, hiervoor geef je best de adresgegevens mee aan je kind.

Breng je zakgeld mee

Als deelnemer aan een kindervakantie heb je geen zakgeld nodig. Vanaf 18 jaar is er ’s avonds de mogelijkheid om een versnapering aan democratische prijzen aan te kopen.

Carpoolen

Vervoer naar en van de vakantieplaats regel je in principe zelf. Geraak je niet op de vakantieplaats? Stuur dan een mailtje naar [email protected] met je duidelijke vraag. Dit sturen wij dan door naar ouders in de buurt wiens kinderen op dezelfde vakantie meegaan.

Algemene voorwaarden

Op deze pagina vind u de volledige algemene voorwaarden van Koning Kevin terug.