Troeven

Op vakantie gaan met Koning Kevin is als op vakantie gaan in een fijn boek, maar dan eentje waar je als deelnemer zelf mee richting geeft aan wat er gaat gebeuren.

Opgeleide begeleiders

 

Alle begeleiders zijn in het bezit van het attest ‘animator in het jeugdwerk’. Vaak hebben ze bij Koning Kevin nog verschillende vervolgcursussen gevolgd en zijn ze verder opgeleid in het creatief en persoonsgericht werken met kinderen en jongeren.

Naast deze cursussen worden alle begeleiders continu gevormd op verschillende vormingsweekends die Koning Kevin elk jaar organiseert.

 

Persoonsgerichte aanpak

 

Onze begeleiders hebben aandacht voor elk individu in de groep en gaan op zoek naar wat het kind nodig heeft om een fijn week te beleven.

Sommige kinderen hebben soms iets meer tijd nodig om in de groep te komen, andere kinderen kunnen een luisterend oor nu en dan wel gebruiken en nog andere houden ervan om elke keer opnieuw weer in het bos te gaan spelen. Elk kind is anders en dat vinden we fantastisch!

 

Soorten Vakanties

 

Een thema is niet zomaar het uitgangspunt, maar een kader dat we heel bewust kiezen omdat het waardevolle gebeurtenissen en ervaringen kan uitlokken. Onze begeleiders maken activiteiten vanuit dit kader, maar ze hebben ook een stevige neus voor wat er in de groep leeft en voor wat er spontaan ontstaat.

Bij volgende vakanties leggen we een extra accent op:

  • Spelvakantie: Grote en kleine spelen – Fantasie en strategie – Spelplezier ontdekken
  • Themavakantie: Sfeer en fantasie – Ontdekken, experimenteren en verwonderen – Prikkelen via activiteiten
  • Queestevakantie: Ontdek en bepaald mee het verhaal – Mysterie – Spel en creativiteit
  • Speels creatieve vakantie: Kunstige kwinkslag: dansen, toneel, muziek, knutselen, … – Speels experimenteren – Prikkelen van creativiteit
  • Bouw/Circus/Kookvakantie: Wel echt, maar op maat – Ontdekken en experimenteren – Vooral doen
  • Trekvakantie: Iedere avond ergens anders slapen – waar je nog nooit was – spelend onderweg – Trein,bus,…

 

Creativiteit

 

Zet je brein open! Onze begeleiders laten hun fantasie de vrije loop en sporen je aan om hetzelfde te doen. Dit doen ze met originele activiteiten als resultaat, zelden vertoond. Soms met een behoorlijk hoekje af, altijd fris en op een fijne manier uitdagend. De basisingrediënten van al onze activiteiten zijn spel, kunst en creativiteit. Ontdek je eigen ding en experimenteer met al de rest. Elke vakantie bevat met andere woorden een flinke dosis speelse kunsteducatie.

 

Kleine groepen en huiselijke sfeer

 

Er is geen leuke vakantie zonder een fijne groep. Om die reden houden we onze vakanties bewust kleinschalig en creëren we een huiselijke sfeer. We geven veel aandacht aan elk individu en hechten ook veel belang aan de eet- en slaapmomenten. We werken meestal in kleinere groepjes. Tijdens vakanties voorzien we gemiddeld één begeleider per zes jongeren. We waken erover dat er op elke vakantie een groepssfeer ontstaat waarin iedereen zich thuis voelt en met respect en aandacht met elkaar omgaat.

 

Grenzen verleggen

 

Op elke vakantie willen we grenzen verleggen. We geloven dat je groeit door samen te leven, samen te spelen en samen dingen te maken. We hopen dat een Koning Kevin-vakantie de creatieve en speelse instincten van elke deelnemer aanwakkert zodat men ook na de vakantie het ervaren plezier blijft opzoeken. De wereld is je speeltuin. Wat wil je doen? Wacht niet op anderen. Maak het zelf haalbaar. Ga ervoor!

 

Evenwichtige voeding

 

Onze kookploegen streven naar evenwichtige en originele maaltijden met veel verse groenten en fruit. Ook voor vegetariërs of deelnemers met specifieke diëten (allergie, suikerziekte, lactose-intolerantie, …) weten zij keer op keer een heerlijke maaltijd klaar te stomen.

Iedereen krijgt een lekker en gevarieerd aanbod. Specifieke voedingsvoorschriften kan je bij je inschrijving doorgeven.