Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basiscursus Animator (krokus) Online deel 1 (wachtlijst)

14 februari om 11:00 - 16 februari om 16:00

€200 – €240

Word animator in het jeugdwerk

Kopje onder in de wereld van een animator!  Je ontdekt wat voor spelen er bestaan en hoe je spelen vernieuwend maakt. Je krijgt een flinke brok creatieve activiteiten voor de kiezen: dansen, theater, muziek en beeldende kunst.  Je leert hoe je op een speelse en verantwoorde manier omgaat met kinderen en jongeren. Een intensieve week vol vrolijke activiteiten. Niet te veel theorie, maar handen uit de mouwen en spelen!

WAT

Een zesdaagse opleiding waarbij je al doende leert. Geen broeken aan banken slijten, maar handen uit de mouwen en spelen. Je krijgt een pak ervaring mee over hoe je met kinderen omgaat, speelt, danst, muziek maakt, toneel doet, beeldend aan de slag gaat en hoe je kleine conflicten oplost.

VOOR WIE

Je kan de basiscursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt.

ANIMATORATTEST

Als je naast je cursus 50 uur stage loopt als animator en je nadien je stageboekje opstuurt voor evaluatie, dan ontvang je na een positieve evaluatie jouw attest ‘Animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Je stage loop je in je jeugdbeweging, op een plaatselijk speelplein, bij Koning Kevin of elders. Hoe het traject verloopt, lees je hier

Volg hier ons Facebookevent!

UPDATE

We hebben samen gehoopt op een animatorcursus die kon doorgaan zoals gepland. Helaas is de tijd hiervoor nog niet rijp. Koning Kevin hakte de knoop door en formuleert graag een alternatief. We blijven niet bij de pakken zitten!

We bieden een deel van de cursus digitaal aan. We willen zo veel mogelijk jongeren de kans bieden om op een veilige manier cursus te volgen, stage te lopen en een erkend attest te behalen. Dit perspectief willen we niet langer on hold zetten. 

Wat houdt dit alternatief juist in?

Van zondag 14 februari tot dinsdag 16 februari bieden we online vorming aan. Deze vorming gaat door van 10u tot 17u30 met voldoende pauzes tussendoor. Koning Kevin blijft haar creatieve speelsheid behouden. Ook online zal er veel ruimte zijn om elkaar te leren kennen, te spelen en gaan we actief aan de slag. 

Na dit eerste deel van de cursus kan je starten aan je stage als animator. 

Een tweede deel van de cursus vindt plaats in het begin van de zomer: van 1 tot 4 juli. Hou deze data alvast vrij.

De kostprijs voor deze cursus blijft dezelfde. Er vallen enkele kosten weg, maar er komen andere kosten bij om deze digitale cursus zo optimaal mogelijk te kunnen verwezenlijken. We sturen elke cursist cursus een postpakket op met specifiek cursusmateriaal en de nodige documenten.

Gegevens

Begin:
14 februari om 11:00
Einde:
16 februari om 16:00
Kosten:
€200 – €240
Evenement Categorie:
Inschrijven

Locatie

Dilsen-Stokkem – De Kalei
Lieve Moenssenslaan 1
Dilsen-Stokkem, 3650

Overige informatie

Overnachting?
Nee
Met attest?
Ja
Periode
Krokusvakantie
Geboortejaar
1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006
Maximum deelnemers
60
Adres vakantielocatie
Online
Nog vrije plaatsen?
Wachtlijst
Locatie
Online
Welk soort vorming?
Basiscursus Animator