Troeven

Opgeleide instructeurs

 

Een cursus van Koning Kevin wordt steeds gegeven door opgeleide en geattesteerde instructeurs met een vrachtwagen aan bagage in het jeugdwerk en het begeleiden van kinderen en jongeren. Elke instructeur heeft minstens 50uur vorming gevolgd en evenveel uren stage achter de rug.

Met een speelse aanpak en een hoog shoulder to shoulder-gehalte leiden zij elke cursus in goede banen.

 

Persoonsgericht

 

Op cursus vertrekken we vanuit de eigenheid, passies en interesses van elke deelnemer. We streven ernaar om elke persoon de week van zijn leven te geven met een maximum aan leerkansen. Iedereen beleeft een cursus op zijn eigen manier en dit laten we graag gebeuren.

Ook na de cursus helpen we je graag verder door jouw traject als begeleider mee op te volgen.

 

Spelen

 

Koning Kevin staat voor spelen. Elke cursus is overgoten met een stevige saus aan speelsheid. We spelen grote en kleine spelen, gebruiken activerende werkvormen en laten ons verleiden tot een goed mopje of het vinden van kleine pleziertjes.

Op cursus doe je heel wat bagage op om zelf met spel aan de slag te gaan en het plezier van spelen over te brengen op je deelnemers.

 

Speelse Kunsteducatie

 

Creativiteit en kunsten vormen een rode draad doorheen de cursussen van Koning Kevin. Op een speelse manier ga je aan de slag met verschillende creatieve domeinen (beeld, beweging, drama, muziek en media) en creëren we samen de meest uiteenlopende zaken. Daarnaast krijg je enkele stevige handvaten mee om hier rond zelf activiteiten te maken en te brengen.

 

Speelse en activerende aanpak

 

Hoewel we geen schrik hebben van theoretische kaders zal een cursus van Koning Kevin nooit enkel al zittend op een stoel gebeuren. Speelse methodieken laten ons veel intenser en persoonlijk de inhoud ervaren en behouden de dynamiek en het plezier. We experimenteren, durven op onze bek gaan en proberen het eens op een totaal andere manier dan dat we gewoon zijn. Zo leren en groeien we.