Cursustraject

Klik op een cursus voor meer informatie

Geen idee welke cursus het beste bij jou past?
Er zit een logische volgorde in het cursustraject.

DE PAARSE CURSUSSEN

De basiscursus animator volg je wanneer je graag met kinderen werkt en het attest animator in het jeugdwerk wilt halen. Als je genoeg ervaring hebt opgedaan als animator, kan je de hoofdanimator- en instructeurscursus volgen.

DE RODE CURSUSSEN

De logische stap na je basiscursus. Op beide cursussen ga je nog verder door op allerlei animator-thema's. Bij PLAY! ligt de focus op Spel, bij ART! wordt er gefocust op creatieve activiteiten.

DE ORANJE CURSUSSEN

Naast het cursustraject kan je heel wat zij-uitstappen doen. Regelmatig lanceert Koning Kevin cursussen over een zeer specifiek thema of uitgangspunt.

Klik op een cursus voor meer informatie.

Klik op een cursus voor meer informatie
Word begeleider van kinderen en jongeren Stuur een team animatoren aan Doe meer bagage op als animator - focus op spel Geef zelf cursus Doe meer bagage op als animator - focus op Speelse Kunsteducatie Een kort moment knallen Zoek het experiment op binnen een bepaald domein

Word begeleider van kinderen en jongeren

Vind je spelen geweldig en wil je graag kinderen en jongeren begeleiden op vakantie, jeugdbeweging of het speelplein? Dan is de basiscurus animator iets voor jou. Je leert er verschillende spelen en spelvormen kennen en leert hoe je op een speelse manier verantwoordelijkheid opneemt als animator. Je ontdekt dat kunstzinnige activiteiten met kinderen de max zijn! Tijdens deze week ontmoet je veel nieuwe mensen en draait alles om spelen en plezier maken.

Als je na deze cursus 50 uur stage loopt, dan kan je een attest animator in het jeugdwerk behalen. Hoe het traject verloopt, lees je hier.
Let wel, je moet 15 jaar zijn bij de start van de cursus.

Stuur een team animatoren aan

Je hebt al ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren, maar het mag wat meer zijn voor jou. Dan ben je bij deze cursus op het juiste adres. Op de cursus hoofdanimator leer je een team animatoren sturen en coachen in het maken van activiteiten. Je leert vergaderingen voorbereiden en leiden, feedback en stagebegeleiding geven en hoe je moet omgaan met externe partners. Je gaat actief op zoek naar je eigen stijl als hoofdanimator vanuit de inzichten op deze cursus en je ervaringen als animator.

Je kan deelnemen aan deze cursus als je een attest animator in het jeugdwerk op zak hebt, of als je 100 uur relevante ervaring in het jeugdwerk kan aantonen. Loop je na deze cursus 50 uur stage, dan kan je een attest hoofdanimator in het jeugdwerk behalen. Hoe het traject verloopt, lees je hier.

Doe meer bagage op als animator - focus op spel

Je hebt een basiscursus animator achter de rug bij Koning Kevin of een andere organisatie,
maar je wil wel meer leren over spel? Bij PLAY! word je een echte spelanimator. Je gaat aan de slag om zelf grote spelen en spelblokken te maken en leert verschillende werkvormen rond spel. Je ontdekt hoe verschillende soorten spelplezier kan samenvoegen in jouw activiteiten. Daarnaast ga je wat dieper in op begeleidershouding en leer je inhouden die je als begeleider sterker maken.

Naast PLAY! kan je ook de cursus ART! Volgen. Hier word je een artistieke animator.
ART! en PLAY! kan je los van elkaar volgen, maar je leert het meeste als je ze allebei volgt.
Je moet je stage als animator nog niet hebben afgerond om deel te nemen aan deze cursus.

Geef zelf cursus

Heb je al heel wat ervaring als (hoofd)animator en kriebelt het om deze ervaring door te
geven? Tijdens de instructeurscursus word je ondergedompeld in de wereld van het geven van vorming en cursus. Je versterkt jezelf in het maken en begeleiden van vormingen, in het coachen van creatieve en groepsdynamische processen en in het reflecteren over jezelf als instructeur.

Je kan deelnemen aan deze cursus als je een attest animator of een attest hoofdanimator in het jeugdwerk op zak hebt, of als je 100 uur relevante ervaring in het jeugdwerk kan
aantonen.
Loop je na deze cursus 50 uur stage, dan kan je
een attest instructeur in het jeugdwerk behalen. Hoe het traject verloopt, lees je hier.

 

Doe meer bagage op als animator - focus op Speelse Kunsteducatie

Je hebt een basiscursus animator achter de rug bij Koning Kevin of een andere organisatie, maar je wil wel meer leren over speelse kunsteducatie? Bij ART! word je een artistieke animator.Je leert verschildende kunsteducatieve werkvormen en gaat zelf aan de slag om activiteiten in de speelse kunsteducatie te maken. Daarnaast ga je wat dieper in op begeleidershouding en leer je inhouden die je als begeleider sterker maken.

Naast ART! kan je ook de cursus PLAY! Volgen. Hier word je een echte spelanimator.
ART! en PLAY! kan je los van elkaar volgen, maar je leert het meeste als je ze allebei volgt.
Je moet je stage als animator nog niet hebben afgerond om deel te nemen aan deze cursus.

Een kort moment knallen

Gedurende enkele uren verkennen we een bepaald thema en gaan we hier zelf mee aan de slag. Kampen Bouwen, participatief werken, nieuwe spelvormen,... Alles kan. Gewoon even stil staan bij een bepaald thema, een stevige dosis Koning Kevin geïnjecteerd krijgen en jezelf als begeleider een korte UPGRADE geven

Je hoeft geen eerdere cursus gevolgd te hebben of te beschikken over een bepaald attest om deel te nemen aan deze upgrade. Een grote portie goesting en enthousiasme volstaat.

Zoek het experiment op binnen een bepaald domein

Voor een LABO-formule zoekt Koning Kevin bewust het experiment op. We gaan aan de slag binnen een bepaald discipline (die gangbaar is in het jeugdwerk) en zoeken hierin de vernieuwing op.

De eerste dagen van het LABO vinden er gerichte experiment-sessies plaats die de deelnemers de kans bieden om alle deelaspecten van het thema te verkennen. Het LABO eindigt met een groots opgezet totaal-experiment dat vertrekt vanuit de eigen goesting: dit kan een zelfgemaakte (kunstzinnige) creatie zijn, een grootse spel-impuls in het straatbeeld, een nieuwe digitale tool...

Om deel te nemen aan een LABO beschik je over minstens 50uur ervaring als animator en heb je reeds de basiscursus animator achter de rug.