Praktische info

Hieronder vind je de algemene praktische info terug. Voormeer info over de maatregelen die we deze zomer nemen tegen het coronavirus kan je terecht op deze pagina.

 

Hoe haal ik mijn attest?

Met de cursus animator, hoofdanimator en instructeur kan je een attest van de Vlaamse overheid behalen. Dit gebeurt in drie stappen: je volgt de cursus, je loopt 50 uur stage en je neemt deel aan een evaluatiemoment.

Cursus

Het theoretische deel of de cursus duurt 50 uren. Het is belangrijk dat je de gehele cursus aanwezig bent. Op de cursus ontvang je een trajectboekje dat je gebruikt tijdens heel je traject. Als je de cursus met succes beëindigt kan je aan jouw stage beginnen.

50 uur Stage

Na de cursus loop je 50 uren stage bij een erkende jeugdvereninging. Hier vind je alle erkende stageplaatsen. De lengte van jouw stage hangt af van de organisatie waarbij je stage loopt. Wil je stage lopen bij Koning Kevin? Hier vind je meer informatie.

Evaluatie

Als je jouw 50 uren stage hebt afgerond, stuur je een foto of scan van je volledige trajectboekje naar ons op. Zo blikken we terug op jouw traject en kijken naar je toekomst als (hoofd)animator of instructeur.
Je mag het boekje niet fysiek opsturen, enkel inscannen of fotograferen en vervolgens mailen naar [email protected] .

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op!

Prijzen en betalingen

Wat is inbegrepen in de prijs?

In de prijs van de cursus zijn volgende zaken inbegrepen: het verblijf, de maaltijden, de begeleiding van geattesteerde instructeurs, en een verzekering van lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Niet inbegrepen zijn een drankje of snack in de bar en het vervoer van en naar de cursus.

Waarom staan er twee prijzen?

Bij elke cursus zie je twee prijzen staan. Je mag helemaal zelf kiezen welk bedrag (tussen beide prijzen) je wil betalen. Met dit solidaire prijzensysteem wil Koning Kevin aandacht schenken aan de diversiteit in de maatschappij en streven naar gelijke kansen voor elke jongere.

Terugbetaling cursusgeld

Na afloop van elke cursus krijg je een deelnamebewijs, waarmee je in de meeste Vlaamse gemeentes de helft of meer van het inschrijvingsgeld kan terugkrijgen. Vlaamse Dienst Speelpleinwerk stelde deze kaart op waarop je kan zien hoeveel jouw gemeente kan terugbetalen.

Betalen in schijven

Betaal je de cursus liever in schijven? Neem contact op met ons secretariaat om een regeling af te spreken. Vooraf gemaakte afspraken zijn nodig voor ons digitaal systeem om rekening te houden met deze gespreide betalingen. Samen proberen we een oplossing te zoeken voor elke drempel.

Het secretariaat is te bereiken via het contactformulier op deze website, het mailadres [email protected] of via telefoon op 016 350 550

Kortingspartners

Je kan genieten van 10% korting op de minimumprijs als je lid bent van één van onze kortingspartners.

Om van deze korting te genieten, geef je bij inscrijving in het vakje “kortingscode” het volgende door: naam organisatie/bedrijf/voordeelkaart + je lid(kaart)nummer of personeelsnummer. (bvb. lerarenkaart – 28006301354-000100). De korting zal verrekend worden op je betaaluitnodiging.

 

Inschrijven

Om je in te schrijven, klik je op de vakantie van jouw keuze. Helemaal onderaan de pagina van je keuzevakantie staat de link naar het inschrijvingsformulier. Om te inschrijving te doen, moet je meerderjarig zijn. Na het invullen van de gevraagde gegevens, krijg je een automatische bevestigingsmail met het bericht dat we je inschrijving goed hebben ontvangen. Als je -ten laatste 24 uur na je inschrijving- deze bevestigingsmail nog niet hebt gekregen, neem dan zeker even contact op met ons secretariaat.

Na het verwerken van je inschrijving mailen we je de verdere informatie over je betaling.

Een aantal weken voor je vakantie krijg je ook nog een mail met praktische afspraken, specifiek voor elke vakantie.

Voor elke vakantie wordt er ook een facebook-evenement aangemaakt. Je kan je hier reeds op aanwezig zetten en al eerste contacten leggen met de andere deelnemers. Onze facebook-pagina vind je hier

Beschik je niet over een computer of ontvang je onze informatie liever per post? Neem dan gerust telefonisch contact op via 016 350 550. ’s Maandags zijn we niet telefonisch bereikbaar, maar wel via [email protected]. Van dinsdag tot en met vrijdag kan je ons bellen van 9.30 tot 17.30 uur. Als je vragen of opmerkingen hebt over het aanbod of de mogelijke deelname (inhoudelijk, praktisch, financieel…) dan kan je steeds contact opnemen met het secretariaat. We willen dat onze vakanties voor iedereen toegankelijk zijn en trachten voor elke drempel een oplossing te vinden.

 

Annulatieregeling

De annulatieregeling is onderdeel van de algemene voorwaarden van Koning Kevin. Deze vind je terug op www.koningkevin.be/algemenevoorwaarden

Inschrijven voor een initatief betekent dat je kennis hebt genomen van de algemene voorwaarden en dat je hiermee instemt. Bij je online inschrijving wordt er daarom gevraagd om dit te bevestigen door middel van een vinkje.

 

Voor de cursus

Ongeveer twee weken voor de cursus ontvang je een praktische brief met alle informatie die je nodig hebt.
Voor een cursus met attest moet je voor vertrek een account aanmaken op www.mijnkadervorming.be. Hoe je dit doet, lees je hier.

 

Naar de cursus

Vervoer naar en van de cursus regel je zelf. Onze cursussen gaan altijd door op locaties die vlot te bereiken zijn met het openbaar vervoer.
Op het facebook-evenement van jouw cursus kan je ook een zoekertje plaatsen om met iemand mee te rijden of een plaatsje in jouw auto aanbieden.

 

Op de cursus

Wat is het begin- en einduur van de cursus?

Deze informatie vind je terug op de pagina van de cursus waarvoor je wil inschrijven.

Kan ik vroeger naar huis?

Cursus met attest

(Basiscursus Animator, cursus hoofdanimator of cursus instructeur)
Om een attest te behalen moet je alle 50 vormingsuren aanwezig zijn. Je kan dus niet vroeger doorgaan.

Cursus zonder attest

(UPGRADE, Play, Art of LABO)
Wanneer je deelneemt aan een cursus, wordt er verwacht dat je gedurende heel het initiatief aanwezig bent. Zo blijft het leuk voor jezelf, de andere deelnemers en de instructeurs. Ook voor het groepsproces, de veiligheid van deelnemers en huiselijkheid op de cursus is dit beter.

Moet je om medische redenen naar huis, dan houden we hier wel graag rekening mee.

Wat neem ik mee?

Een tweetal weken voor de cursus krijg je een praktische brief. Hierin staat wat je moet meebrengen.
Heb je niet alles (matrasbeschermer/slaapzak, …)? Dan zoeken wij graag mee naar een oplossing, contacteer het secretariaat via [email protected] of 016/ 350 550

Zit ik met mijn vrienden in de groep/op de kamer?

Je kan zeker op dezelfde kamer als je vrienden slapen.
We kunnen je niet beloven dat jullie in dezelfde groep zullen zitten. De instructeurs delen de groepen zo in dat iedereen zo veel mogelijk leerkansen krijgt tijdens de cursus.

Maaltijden op cursus

In het kader van duurzaamheid serveren we bij Koning Kevin vegetarische maaltijden. Eet je graag een stukje vlees? Dan kan je dit laten weten bij je inschrijving.

Breng ik zakgeld mee?

’s Avonds kan je in de bar een drankje of een versnapering kopen aan democratische prijzen. Aan het einde van de cursus kan je ook een t-shirt of een trui van Koning Kevin kopen.

 

Algemene voorwaarden

Op deze pagina vind je de volledige algemene voorwaarden van Koning Kevin terug.