Laden Evenementen

« Alle Evenementen

GEANNULEERD – Basiscursus Animator (herfstvakantie)

2 november om 11:00 - 7 november om 16:00

€200 – €240

GEANNULEERD – Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen mbt tot COVID-19 die gelden voor het jeugdwerk hebben we beslist dat de cursussen gepland in de herfstvakantie helaas niet doorgaan.  De opgelegde maatregelen (voor +12: geen overnachting, activiteiten alleen buiten) zorgen ervoor dat we geen kwaliteitsvolle en geborgen cursussen kunnen aanbieden. Dit is een beslissing die niet licht genomen is, maar één met de veiligheid van ieder in ons achterhoofd.

Daarnaast voelen we als organisatie een maatschappelijke taak om ook voor jullie, onze jongeren een aangename vrijetijdsbesteding aan te bieden in lijn met de huidige maatregelen. De nood om elkaar offline te ontmoeten, op een veilige manier, is nu voelbaarder dan ooit. De tol van de maatregelen op het welzijn van jongeren valt niet te onderschatten. Om die reden stellen we jullie Spelbreker voor. Een nieuw initiatief waarbij we een week lang elke namiddag een stadsspel in het centrum van Leuven spelen. Op die manier hopen we toch een corona-veilig alternatief te kunnen bieden aan de deelnemers van deze cursus en/of andere jongeren die zoekend zijn naar een invulling voor hun herfstvakantie.

Word animator in het jeugdwerk

Kopje onder in de wereld van een animator!  Je ontdekt wat voor spelen er bestaan en hoe je spelen vernieuwend maakt. Je krijgt een flinke brok creatieve activiteiten voor de kiezen: dansen, theater, muziek en beeldende kunst.  Je leert hoe je op een speelse en verantwoorde manier omgaat met kinderen en jongeren. Een intensieve week vol vrolijke activiteiten. Niet te veel theorie, maar handen uit de mouwen en spelen!

WAT

Een zesdaagse opleiding waarbij je al doende leert. Geen broeken aan banken slijten, maar handen uit de mouwen en spelen. Je krijgt een pak ervaring mee over hoe je met kinderen omgaat, speelt, danst, muziek maakt, toneel doet, beeldend aan de slag gaat en hoe je kleine conflicten oplost.

VOOR WIE

Je kan de basiscursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt.

ANIMATORATTEST

Als je naast je cursus 50 uur stage loopt als animator en je nadien je stageboekje opstuurt voor evaluatie, dan ontvang je na een positieve evaluatie jouw attest ‘Animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Je stage loop je in je jeugdbeweging, op een plaatselijk speelplein, bij Koning Kevin of elders. Hoe het traject verloopt, lees je hier

Volg hier ons Facebookevent!

Gegevens

Begin:
2 november om 11:00
Einde:
7 november om 16:00
Kosten:
€200 – €240
Evenement Categorie:
Inschrijven

Locatie

De Kluis – Oud-Heverlee
De Kluis 1
Oud-Heverlee, Vlaams-Brabant 3051

Overige informatie

Overnachting?
Ja
Met attest?
Ja
Periode
Herfstvakantie
Geboortejaar
1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005
Maximum deelnemers
60
Inbegrepen in prijs
Maaltijden, Overnachtingen, Deelname aan activiteiten
Nog vrije plaatsen?
Ja
Welk soort vorming?
Basiscursus Animator