Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Upgrade: “Omgaan met Taal” (dec)

4 december om 19:00 - 21:30

€10

Wij gebruiken ontzettend veel ‘taal’ op het speelplein, de jeugdbeweging of op kamp. Of je nu leefregels uitlegt,,de inleiding voor een spel geeft, of verschillende opdrachten bedenkt voor de  kinderen… Hoewel we onze taal vaak aanpassen aan onze doelgroep, mogen we niet onderschatten hoe vaak we niet (correct) begrepen worden door taalzwakke kinderen en/of groepen. Het niet-begrijpen van de boodschap is vaak de eerste aanzet waardoor ze afhaken of ongewenst gedrag vertonen. Ons hier bewust van zijn is al een eerste grote stap. Maar met enkele kleine aandachtspunten extra in het achterhoofd kunnen we een wereld van verschil betekenen.

WAT?
Tijdens de Upgrade  “Taal in je activiteiten (Level I)” verkennen we hoe je jouw werking taal-inclusief kan maken.  Via enkele rollenspelen en praktijksimulaties ontdekken we hoe we taal gebruiken in de eigen werking en welk effect dit kan hebben op taalzwakke kinderen, jongeren en/of groepen. Vervolgens reiken we enkele handvaten aan om je werking taal-inclusiever te maken. Via enkele interactieve oefeningen gaan we hiermee aan de slag.

UPGRADE?
Een UPGRADE is een vormingsmoment van enkele uren waarin we jou (als begeleider van kinderen en jongeren) willen versterken. Een ge-upgrade begeleider dus. 

Bij elke UPGRADE gaan we samen aan de slag rond een bepaald thema. Dit met als doel je te inspireren, te laten groeien of gewoon je kennis nog eens bij te schaven. Alles gebeurt onder begeleiding van instructeurs met ervaring binnen het thema. Zij gaan op een zeer interactieve manier te werk, waarbij je vooral zelf aan de slag zal gaan.

UPGRADE staat open voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt én interesse heeft in het thema. Onze UPGRADES zijn bijzonder interessant voor animatoren, maar je hoeft geen animatorcursus te hebben gevolgd of ervaring kunnen voorleggen om deel te nemen. 

Volg hier het Facebookevent!

Gegevens

Datum:
4 december
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Inschrijven

Overige informatie

Overnachting?
Nee
Met attest?
Nee
Periode
Weekend
Maximum deelnemers
15
Nog vrije plaatsen?
Ja
Welk soort vorming?
Upgrade