Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online Upgrade: “Participatief werken” (mei)

14 mei om 19:00 - 21:00

Gratis

Deze vorming is gratis en gaat online door via Zoom.

Niemand twijfelt nog aan de kracht van participatie. Ook in het (brede) jeugdwerk is het een grote meerwaarde om kinderen en jongeren actief te betrekken bij het vormgeven van de eigen werking. Denk maar aan kinderen die hun eigen bosspel in elkaar steken, jongeren die zelf hun leefregels bepalen of een groep die volledig zelf aangeeft hoe het lokale kinderfilmfestival er moet uitzien. 

 

Er bestaan heel wat creatieve en activerende methodieken op maat van elke leeftijdsgroep om participatie te verhogen en de betrokkenheid van je deelnemers bij je werking te versterken. Al doende ontdekken we enkele van deze methodieken en staan we uitgebreid stil bij je rol als begeleider in een participatieproces

 

WAT?
Voor deze online vorming “Participatief werken” gaan we dieper in op hoe je participatief kan werken met kinderen en jongeren. We verkennen verschillende participatiemethodieken en de mogelijkheden van participatief werken, we leren enkele coachings-ingrepen aan en we staan stil bij de meest voorkomende valkuilen.

UPGRADE?
Een UPGRADE is een vormingsmoment van enkele uren waarin we jou (als begeleider van kinderen en jongeren) willen versterken. Een ge-upgrade begeleider dus. 

Bij elke UPGRADE gaan we samen aan de slag rond een bepaald thema. Dit met als doel je te inspireren, te laten groeien of gewoon je kennis nog eens bij te schaven. Alles gebeurt onder begeleiding van instructeurs met ervaring binnen het thema. Zij gaan op een zeer interactieve manier te werk, waarbij je vooral zelf aan de slag zal gaan.

UPGRADE staat open voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt én interesse heeft in het thema. Onze UPGRADES zijn bijzonder interessant voor animatoren, maar je hoeft geen animatorcursus te hebben gevolgd of ervaring kunnen voorleggen om deel te nemen. 

Volg hier het Facebookevent!

Gegevens

Datum:
14 mei
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Inschrijven

Overige informatie

Overnachting?
Nee
Inhoud
Begeleiderhouding
Met attest?
Nee
Periode
Weekend
Maximum deelnemers
15
Adres vakantielocatie
https://zoom.us/j/93900199914
Nog vrije plaatsen?
Ja
Locatie
Online
Welk soort vorming?
Upgrade