Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basiscursus animator (deel I van 1 juli tot 3 juli en deel 2 van 4 tem 6 september)

1 juli 2020 om 10:00 - 3 juli 2020 om 19:30

€ 200 – € 240

Speciale – Corona – formule

Door de Coronacrisis zijn verschillende basiscursussen animator tijdens de paasvakantie geannuleerd. Veel jongeren wilden deze cursus nu al volgen om vervolgens tijdens de zomer hun stage te lopen. De Vlaamse overheid heeft daarom beslist dat er tijdelijk cursuspakketten aangeboden mogen worden waarbij je de animatorcursus in twee delen kan volgen en al na het eerste deel aan je stage mag beginnen.

Koning Kevin biedt zo’n basiscursus in twee delen aan: een eerste deel start ’s ochtends op 1 juli en loopt t.e.m. vrijdag 3 juli en het tweede deel vindt plaats tijdens het eerste weekend van september. Tussendoor mag je stage lopen (Koning Kevin kan je helpen als je nog een stageplek zoekt). Wie zich inschrijft voor deze cursus moet zowel deelnemen aan deel I in juli als aan deel II in september. De aangegeven kostprijs is de prijs voor beide cursusdelen samen.

 

Word animator in het jeugdwerk

Kopje onder in de wereld van een animator!  Je ontdekt wat voor spelen er bestaan en hoe je spelen vernieuwend maakt.  Je krijgt een flinke brok creatieve activiteiten voor de kiezen – dansen, theater, muziek en beeldende kunst.  Je leert hoe je op een speelse maar verantwoordelijke manier omgaat met kinderen en jongeren. Een intensieve week vol vrolijke activiteiten. Niet te veel theorie, maar handen uit de mouwen en spelen!

 

WAT

Een intensieve opleiding waarbij je al doende leert. Geen broeken aan banken slijten maar handen uit de mouwen en spelen. Je krijgt een pak ervaring mee over hoe je met kinderen omgaat, speelt, danst, muziek maakt, toneel doet, beeldend aan de slag gaat en hoe je kleine conflicten oplost.

 

VOOR WIE

Je kan de basiscursus volgen vanaf de dag dat je 15 jaar wordt.

 

ANIMATORATTEST

Als je naast je cursus 50 uur stage loopt als animator en je nadien je stageboekje opstuurt voor evaluatie, dan ontvang je na een positieve evaluatie jouw attest ‘Animator in het jeugdwerk’ uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Je stage loop je in je jeugdbeweging, op een plaatselijk speelplein, bij Koning Kevin of elders. Hoe het traject verloopt, lees je hier.

 

Volg hier ons Facebookevent!

Gegevens

Begin:
1 juli 2020 om 10:00
Einde:
3 juli 2020 om 19:30
Kosten:
€ 200 – € 240
Evenement Categorie:
Inschrijven

Locatie

Waasmunster – Heidepark
Ommegangsdreef 63
Waasmunster, 9250
Website:
http://heidepark.be/

Overige informatie

Overnachting?
Ja
Inhoud
Speelse Kunsteducatie, Spel, Begeleiderhouding, Basiscursus Animator
Met attest?
Ja
Periode
Zomervakantie
Geboortejaar
2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005
Nog vrije plaatsen?
Ja