Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Instructeur – ICU (deel I van 1 juli tot 3 juli en deel 2 van 4 tem 6 september)

1 juli 2020 om 10:00 - 3 juli 2020 om 19:30

€ 185 – € 215

Speciale – Corona – formule

Door de Coronacrisis zijn verschillende cursussen tijdens de paasvakantie geannuleerd. Veel jongeren wilden hun cursus nu al volgen om vervolgens tijdens de zomer stage te lopen. De Vlaamse overheid heeft daarom beslist dat er tijdelijk cursuspakketten met attest aangeboden mogen worden waarbij je de cursus in twee delen kan volgen en al na het eerste deel aan je stage mag beginnen.

Koning Kevin biedt zo’n cursus Instructeur in twee delen aan: een eerste deel start ’s ochtends op 1 juli en loopt t.e.m. vrijdag 3 juli en het tweede deel vindt plaats tijdens het eerste van september. Tussendoor mag je stage lopen. Wie zich inschrijft voor deze cursus moet zowel deelnemen aan deel I in juli als aan deel II in september. De aangegeven kostprijs is de prijs voor beide cursusdelen samen.

Word instructeur in het jeugdwerk

Heb je al heel wat ervaring als (hoofd)animator en kriebelt het om deze ervaring door te geven? Tijdens de instructeurscursus word je ondergedompeld in de wereld van het geven van vorming en cursus. Je versterkt jezelf in het maken en begeleiden van vormingen. Je leert hoe je creatieve en groepsdynamische processen kan coachen en reflecteert over jezelf als instructeur.

Deze cursus is opgedeeld in drie weekends. Wie deelneemt aan de cursus moet op alle drie de weekends aanwezig zijn. 

VOOR WIE

Deelnemen aan deze cursus kan als je een attest animator of een attest hoofdanimator in het jeugdwerk op zak hebt.  Kan je 100 uur relevante ervaring in het jeugdwerk aantonen, dan mag je ook deelnemen aan deze cursus. Let wel, je moet 17 jaar zijn bij de start van de cursus.

ATTEST INSTRUCTEUR

Als je naast je cursus 50 uur stage loopt als instructeur en je nadien je stageboekje opstuurt voor evaluatie, dan ontvang je na een positieve evaluatie jouw attest ‘Instructeur in het jeugdwerk’ uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Om je stage te volbrengen kan je bij Koning Kevin aan de slag als instructeur op cursus of op alleenstaande vormingen of bij een andere erkende vormingsorganisatie. Hoe het traject verloopt, lees je hier

LOCATIE

Beide delen van deze cursus gaan door in Heidepark (Waasmunster).

Volg hier ons Facebookevent!

Gegevens

Begin:
1 juli 2020 om 10:00
Einde:
3 juli 2020 om 19:30
Kosten:
€ 185 – € 215
Evenement Categorie:
Inschrijven

Overige informatie

Overnachting?
Ja
Inhoud
Speelse Kunsteducatie, Spel, Begeleiderhouding, Instructeurcursus
Met attest?
Ja
Periode
Zomervakantie
Maximum deelnemers
15
Nog vrije plaatsen?
Ja