Route en omgeving

Openbaar vervoer

Als je met het openbaar vervoer komt, neem je de trein tot in Leuven. Dit station is vanuit de meeste Belgische steden snel en makkelijk bereikbaar. Aan de bushalte bij het station neem je bus 3, richting Lubbeek  (Leuven – Pellenberg – Lubbeek). Overdag tijdens de week heb je elk kwartier een bus. Je stapt af aan de halte “Heiberg”.

Normaal gezien sta je in een kwartiertje van aan het station op Heiberg. Meer informatie vind je bij De Lijn en de NMBS.

Met de auto naar Heiberg

Vanuit Antwerpen (E19)

Je neemt de op autostrade Antwerpen-Brussel (E 19) tot je op de ring rond Brussel (R0) komt. Volg richting E40 Luik. Eens op de E40 volg je de wegbeschrijving vanuit Brussel.

Vanuit Oostende, Gent of Brussel (E40)

Volg de E40 richting Luik. Verlaat deze autosnelweg bij afrit nummer 23, Haasrode. Sla linksaf, onder de brug van de autostrade door. Volg deze expresweg (N25) tot je op een t-kruispunt komt met rode lichten. Hier sla je linksaf, richting Leuven (dit is de Tiensesteenweg). Bij de derde lichten rijd je rechts de Martelarenlaan op. Neem na 50 meter weer de eerste straat rechts: de Koning Albertlaan.

Vanuit Hasselt of Lummen (E314)

Je neemt afrit 26 Mechelen – Herent en slaat links af richting Leuven centrum.  Aan de 4de lichten (de eerste 2 volgen elkaar zeer snel op) draai je links af richting Tienen, Diest en Aarschot. Volg nu de ring rond Leuven. Je komt onder andere voorbij de gebouwen van Stella Artois. Aan de eerste lichten volg je verder richting Tienen. Houd nu links en rijd door de tunnel (volg alle richtingen). Na de tunnel draai je aan de eerste lichten links af de Tiensesteenweg op richting Tienen. Op de Tiensesteenweg draai je aan de eerste lichten opnieuw links af (Martelarenlaan). Neem na 50 meter de eerste straat rechts: de Koning Albertlaan.

Eens op de Koning Albertlaan

Volg de Koning Albertlaan helemaal, tot je aan een rondpunt komt. Hier neem je de eerste straat rechts (langsheen een kleine parking met glascontainers).  Op het einde van deze straat (Albert De Jonghestraat, 300m) steek je schuin de Platte Lostraat over en gaat verder op de Romain Rollandstraat. Aan het einde van deze straat (na 120m) sla je links af, de Koetsweg in. Deze volg je helemaal (ongeveer 1,5km) tot het einde. Steek het kruispunt met de Heidebergstraat over en ga verder op de Kapellekensweg.  De eerste inrit rechts in dit straatje brengt je naar het gele kasteeltje op de top van de berg, en daar moet je zijn.

De Omgeving

Heiberg is een prachtig geel kasteeltje op een berg in Kessel-Lo, op een vijftal kilometer van het centrum van Leuven. Het gebouw ligt middenin een groen park, naast een klein bos met veel speelmogelijkheden.

Het zwembad van Kessel-Lo ligt op stapafstand van het verblijfscentrum. Ook dichtbij (een vijftal kilometer) is het provinciaal domein, waar ruime recreatiemogelijkheden voor verschillende leeftijden te vinden zijn.

Meer info over Kessel-Lo, Leuven en omgeving vind je via onderstaande gegevens. In&Uit Leuven Naamsestraat 1 T +32(0)16 20 30 20 F +32(0)16 20 30 03 Mail: [email protected] Website: www.leuven.be